Rólunk
Programunk

Pártunk elnöke, alelnökei, tagjai és szimpatizánsai, egyaránt egyetértenek azzal, hogy legelső feladatunk hazánk népességének megtartása, fiataljaink itthon tartása. Hiába a fantasztikus programok sokasága, ha azt nincs aki értékelje, használja, élvezze, kritizálja, támogassa, tegyen ellene. Törekedni szeretnénk arra, hogy a születésünk és halálunk közti időt itthon töltsük, hazánk adófizető állampolgára legyünk és annak hozadékát itt élvezzük. 

A családok, óvodák, iskolák, szakiskolás, főiskolák, egyetemek adófizető állampolgárrá neveljék a gyermekeket, hogy visszaforgatható legyen azon támogatások összege, melyet az állam fektetett a gyermeket vállaló családok részére az állami finanszírozású tanintézetekbe. 

A szülők betölthessék nagyszülő szerepüket, ezzel a munkahelyeken olyan munkaerőt teremtve melyre számítani és támaszkodni lehet. Ha működik a rendszer az forgatható legyen a további felnövekvő generáció részére is.

Törekedni szeretnénk arra, hogy a bölcsődék élhetők legyenek és az óvodára való felkészítési feladatát visszanyerje. Törekedni szeretnénk arra, hogy az óvodák tudjanak és szakmailag megfelelően tudjanak boldog és felkészítő gyermekkort biztosítani. 

Az oktatási rendszert visszavezetni arra a szintre, mely oly híres volt Európában, a tanulóknak és pedagógusoknak is egyaránt. Vissza kell vezetni az Szakmunkás iskolákat iparosok támogatásával, sok gyakorlati órával, lehetőséget adva így olyan gyermekeinknek akik nem feltétlenül tudnak diplomát szerezni. És ezzel egyidőben visszavezetni a diploma értékét, hogy a főiskola ne egy ugródeszka legyen a fiatlanak addig míg eldönti mit is szeretne. 

Kiegyensúlyozott tanterv bevezetése, melyben az iskolai évek nem kellemetlen emléket és sokszor súlyosabb terhet jelentenek a diákoknak, mint egy felnőtt dolgozónak a munkaideje. Olyan sikerekben és persze kudarcok is gazdage emléket, melyről még sokat mesélhet a jövőben. És mindez, korszerű, energiatakarékos épületekben.

Fontosnak tartjuk szintén az egészségügy átszervezését, a korházak terheit levéve, korszerű járóbetegek befogadására alkalmas szakrendelők felépítését, fenntartását. Betegségmegelőző programok fejlesztését. A korszerűtlen, gazdaságtalan korházi épületek folyamatos lebontását és újjáépítését, a korházak központosítását támogatjuk, melyet már számos szakértői vélemény is alátámasztott.

A magyarországi kisvállalkozások szinte eltüntek. Ez köszönhető többekközött a bérjárulékok oly magas szintjének, hogy az kitermelhetetlen, ezért egy élhetetlen családi vállalkozássá alakultak át a kisvállalkozások. Ez így nem támogatja a Magyar gazdaságot, ezért programunkban elsősorban az alkalmazotti foglalkoztatás támogatását helyezzük előtérbe, szakaszos bérjárulék csökkentéssel és hosszútávú vissza és vissza-nem térítendő támogatásokkal.